društvo DAR

Društvo Antona Ravšla – DAR

je bilo ustanovljeno 31. maja 2002.

    dar_icon

OSNOVNE NALOGE DRUŠTVA

Osnovni namen društva je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, krščanske vzgoje ter izobraževanje in varovanje krščanskih vrednot. Osnovne naloge društva so: – zagotavljanje pogojev za izvajanje krščansko usmerjenih programov, – organiziranje krščanskih kulturnih prireditev, – izvajanje krščansko-kulturno izobraževalnih in vzgojnih programov, – sodelovanje s sorodnimi društvi doma in v tujini – obveščanje javnosti o svojem delovanju, – izvajanje humanitarnih dejavnosti, – medsebojna pomoč članov, – ukvarjanje z dejavnostmi, za katere se odloči najvišji organ društva in niso v nasprotju z Zakonom o društvih.

DEJAVNOST DRUŠTVA

Društvo Antona Ravšla – DAR zagotavlja javnost svojega dela preko sredstev javnega obveščanja s tem, da: – svoje člane obvešča z vabili in zapisniki, – daje novinarjem in drugim zainteresiranim osebam gradivo in informacije o delu društva, – društvo izdaja bilten o svojih dejavnostih, – prireja seminarje in javne prireditve s področja delovanja društva, – organizira izobraževanja, raziskovanja in svetovanja s področja delovanja društva,

DRUGE DEJAVNOSTI

Društvo lahko neposredno opravlja naslednje dejavnosti, ki morajo biti povezane z nameni in nalogami društva ter se lahko opravljajo v obsegu, potrebnem za njihovo doseganje: – organizacija in izvedba versko-kulturnih društvenih tečajev za člane društva in širšo javnost, – organizacija versko-kulturnih društvenih prireditev – društvena reklamna dejavnost – organizacija prevoza članov društva na versko-kulturne prireditve. Presežek prihodkov se sme uporabiti le za doseganje namenov in nalog društva, v skladu s statutom.

ČLANSTVO

Članstvo v društvu je prostovoljno. Člani društva imajo statut rednega člana ali častnega člana. Redni član društva lahko postane posameznik, ki poda pristopno izjavo, s katero potrdi, da pozna dejavnost in pravila društva, se z njimi strinja in plača članarino, ki znaša 10 EUR letno. Pristopno izjavo in sprejem v društvo potrdi izvršni odbor društva. Redni člani društva so lahko pod enakimi pogoji tudi državljani drugih držav, predvsem Slovenci, ki živijo v tujini. Člani društva so tudi osebe mlajše od 15. let. Pristopno izjavo osebe, mlajše od 15. let, podpiše njegov zakoniti zastopnik, ki ga zastopa v organih društva.
Članarino in druge prispevke lahko nakažete na transakcijski račun DAR: SI56 0410 2000 2945 586 (odprt pri NKBM) ali se osebno oglasite v župnišču Šentilj. Vedno dobrodošli!

Kontaktna oseba je g. Janez Kikl: 031 388 600

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s